Életmód

Így fiatalít a reggeli kávé

Segíthet csökkenteni a ráncok megjelenését

A kollagén hozzáadása a reggeli kávéhoz egy új módja annak, hogy belülről kifelé megőrizzük a fiatalos bőrt, az egészséges ízületeket és a szépséget. Egy ilyen egyszerű szokás már néhány hét alatt is érezhető hatást válthat ki – írja a Sports.kz.

Így fiatalít a reggeli kávé
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/AGV/SCI/Fotograv di Antonio Gravante

Egy orvos szerint a kollagénfehérje hozzáadása a reggeli rutinhoz segíthet csökkenteni a ráncok megjelenését.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kollagénfehérje-kiegészítőket szedő nők erősebb csontokkal, izmokkal és kevesebb arcránccal rendelkeznek. Ezért a kollagén nemcsak a bőrre van csodálatos hatással, hanem pozitív hatással van a csontsűrűségre és az izomerőre is.

A kollagén egy fehérje, amely segíti a test kötőszöveteinek, beleértve a szalagokat, izmokat, inakat és bőrt, kialakulását, amelyek mindegyike kimerül az életkor előrehaladtával.

55 éves korukra a nők valószínűleg elveszítik bőrük kollagénjének körülbelül 50 százalékát. Egy egyszerű módja annak, hogy beépítse a rutinjába, ha a kávéjába teszi. Kávéval párosítva a kollagénfehérje nagyszerű ízű, és fokozza az energiát.

A bőr 70-80 százalékban különböző típusú kollagénekből áll, amelyeket a szervezet természetes módon termel, de ezek a szintek az életkor előrehaladtával csökkennek. Az életmód és az étrend is befolyásolhatja a termelt kollagén mennyiségét.

A kollagénfehérje-kiegészítők étrendjéhez való hozzáadásával fiatalabbnak tűnhet, védheti a májat, megvédheti szervezetét bizonyos betegségektől, és javíthatja az emésztést.

A bőr erősítése mellett a körmök és a haj állapotát is javítja. A kollagénben található aminosavak segítenek táplálni ezeket az anyagokat, miközben megújítja a sejteket, és biztosítja a szükséges rugalmasságot és kenést. Emellett elősegítheti a szív egészségét és enyhítheti a fájdalmat.

Hogyan adjunk helyesen kollagént a kávéhoz?

A legtöbb kollagén-kiegészítő (általában hidrolizált kollagén vagy kollagén peptid) jól oldódik forró folyadékokban, és nem változtatja meg jelentősen a kávé ízét.

Azonban van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni:

hőmérséklet - a nagyon magas hőmérséklet (150°C felett) részlegesen elpusztíthatja a kollagént, de a normál kávéhőmérséklet (körülbelül 70-90°C) biztonságos számára

kollagén típusa — a hidrolizált kollagén a legjobb hozzáadás — már peptidekre van bontva, így a szervezet jobban felszívja és könnyen oldódik

íz és állag - a kiváló minőségű kollagénnek gyakorlatilag nincs íze vagy illata, így nem rontja el a kávé ízét. De egyes márkák utóízt vagy üledéket hagyhatnak maguk után.

előnyök - a kollagén támogathatja az egészséges bőrt, hajat, körmöket, ízületeket és beleket, bár a hatékonyság személyenként változó, és a bevitel rendszerességétől, valamint az életmódtól függ.

Kapcsolódó írásaink