Életmód

Már egy apró hiba is tönkreteheti a kávé ízét

Az instant verzióját a legegyszerűbb megfelelően elkészíteni

A kávéfőzés minden módjának megvannak a maga sajátosságai. Az ital íze az őrlés minőségétől, a víz hőmérsékletétől és egyéb árnyalatoktól függ. A szakértő szerint a kávébabok alkalmasak otthoni használatra, de már egy apró hiba is tönkreteheti az összes erőfeszítést.

Már egy apró hiba is tönkreteheti a kávé ízét
A kávé fogyasztása, persze csak mértékkel, jó hatással van a szervezetre
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/DPA/Lino Mirgeler

Jelenleg az instant kávét a legegyszerűbb az általunk elképzelt ízvilág szerint elkészíteni – írta meg a gismeteo.ru.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a megfelelő hőmérséklet nem haladhatja meg a 75°C-ot, mivel a túl forró víz megégeti a kávét, és megfosztja az aromájától.

Kapcsolódó írásaink