Életmód

A teázás veszélyei

Rossz szokások teafogyasztás közben

A tea katalizátorként hat a káros folyamatokra – írja a Sports.kz a Nord-news.ru-ra hivatkozva.

A teázás veszélyei
A teázást leggyakrabban szénhidrátokkal kötjük össze
Fotó: AFP/Justin Tallis

A kalóriabevitel növelésének első lépése a cukor hozzáadása, aminek semmilyen körülmények között sem szabadna lennie ebben az italban.

Gyerekkorunktól kezdve arra tanítanak minket, hogy teát igyunk zsemlével, mézeskaláccsal vagy keksszel, csokoládéval. Rossz szokássá válik, amiről nagyon nehéz leszokni. De ez a nassolnivaló egyszerű szénhidrátokat, glükózt és sok más káros dolgot tartalmaz.

Ha lemondunk a teáról, nemcsak a kilogrammok tűnnek el, hanem a bőrünk állapota is javulni fog, és a gyomor-bél traktus is megfelelően fog működni.

A teát helyettesíthetjük normál vízzel, különböző gyümölcsök hozzáadásával. A kardamom, a citrom és a gyömbér jól hígítja az ízét.

Kapcsolódó írásaink