Életmód

A táplálkozási szakértő a túróról és a tejfölről

Kombinálható?

A fermentált tejtermékek szerelmesei közül sok nem tudja elképzelni életét túró nélkül. A sportolók is kedvelik – ez az egyik legjobb lehetőség a szervezet fehérjeszintjének növelésére.

A táplálkozási szakértő a túróról és a tejfölről
A túró tejföllel kombinálva fantasztikus ízvilágba repít
Fotó: AFP/foodcollection/Foodcollection GesmbH

De lehet enni a terméket tejföllel? A választ erre a kérdésre Daria Rusakova táplálkozási szakértő adta meg az „Eat at Home” weboldalon.

A szakértő szerint, mielőtt tejfölt adna a túróhoz, szem előtt kell tartania egy adatot. A termék zsírtartalmáról beszélünk. Előnyös a 10 vagy 15% zsírtartalmú tejföl használata – írja a Sports.kz az Edimdoma.ru oldalra hivatkozva.

„Aki kalóriát akar csökkenteni, a tejfölt helyettesítheti zsírszegény, adalékanyagok nélküli joghurttal” – hangsúlyozta az orvos.

Kapcsolódó írásaink