Életmód

Így kell helyesen enni a datolyaszilvát

Csak akkor édes és finom, ha valóban érett

Akár salátában, turmixban vagy egyszerűen csak egyenesen a kézből: a datolyaszilva csodálatosan friss és lédús. De hogyan kell helyesen fogyasztani „Isten gyümölcsét”? – erről számol be a Focus.de.

Így kell helyesen enni a datolyaszilvát
A datolyaszilva nem csak ízletes íze miatt kedvelt, de magas tápértéke és egészségügyi előnyei miatt is
Fotó: AFP/Science Photo Library/SKX/Science Phot/Sebastian Kaulitzki

A datolyaszilva csak akkor édes és finom, ha valóban érett. Ezt a héjáról lehet felismerni – ekkor kissé üvegesnek tűnik. A gyümölcs kissé enged, ha a hüvelykujjával óvatosan megnyomja – írja a Focus.de.

Ha túl kemény datolyaszilvát vásárolt, egyszerűen hagyja otthon a konyhában szobahőmérsékleten. Néhány nap alatt gyorsan be fog érni. Ha nem akarja azonnal elfogyasztani az érett gyümölcsöt, a hűtőben egy-két napig friss marad.

Hogyan kell megenni a datolyaszilvát?

Először folyó víz alatt alaposan mossuk meg a datolyaszilvát, majd egy éles késsel hosszában vágjuk félbe, és vágjuk ki a szárát. Ha a héján barna foltok vagy más színű foltok vannak, ezeket is kivághatjuk. Ezután tegye mindkét felét a vágott felületekre, és vágja csíkokra, negyedekre vagy kockákra, attól függően, hogy mit szeretne. Ha a gyümölcs már nagyon puha, a húsát is kikaparhatjuk.

Kapcsolódó írásaink