Életmód

A tökéletes tojás titka

Több tápanyagot őriz meg

Anyagmérnökök Olaszországban kifejlesztettek egy jobb módszert a tojás egyenletes főzésére, hogy a tojássárgája szép krémes állagú legyen, a fehérje pedig ne legyen túl vizes – számol be a Sports.kz.

A tökéletes tojás titka
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/foodcollection/Mood4Food/Marie Leduc

A jobb módszer keresése során 300 csirketojást használtak – írja a Sports.kz.

A tudósok módszerének azonban van egy jelentős hátránya: ahhoz, hogy tökéletesen főtt tojást kapjunk, 32 percet kell vele tölteni. Ebben az esetben nem csak várni kell, hanem számos műveletet kell elvégezni.

Forró vízre és hideg vízre lesz szüksége. A tojást először a forró vízbe kell dobni, majd két perc után a hideg vízbe, szintén két percre. A műveletet 32 percig kell végezni.

A szerzők szerint ez a főzési mód több tápanyagot őriz meg, mint a hagyományos módszerek.

Kapcsolódó írásaink