Életmód
A tökéletes reggeli negyven év felett
Néhány tipp egészségünk megőrzéséért

Dr. Ramon de Cangas szerint az idösődő nőknek tejtermékeket, gyümölcsöket, gabonaféléket (például teljes kiőrlésű kenyeret), dióféléket, magas kakaótartalmú csokoládét, tojást és szardíniát kellene fogyasztaniuk.
A natúr joghurt (cukor nélkül) zabpehellyel, eperrel és dióval a legjobb megoldás. A negyven év feletti nők a menopauza felé közelednek, ezt a szakaszt a hormontermelés erős visszaesése és a menstruáció megszűnése jellemzi.
Ez az átmenet számos kellemetlen tünetet okozhat, beleértve a hőhullámokat, alvási problémákat, izomfájdalmat és visszatérő húgyúti fertőzéseket. A megfelelő ételek fogyasztása azonban némileg enyhítheti ezt az állapotot.
Tanulmányok kimutatták, hogy a megnövekedett Omega–3-bevitel a posztmenopauzás nők egészségi állapotának javulásával jár. Az Omega–3 zsírsavak, amelyeket gyakran egészséges zsíroknak neveznek, megtalálhatók a szardíniában, valamint a halban, a diófélékben és más élelmiszerekben.
Ezenkívül azok a posztmenopauzás nők, akik reggel csokoládét esznek, jobb vércukorszintet tapasztalhatnak, mint azok, akik a nap más időszakában fogyasztják.
Frank Shear professzor kifejtette, hogy nem csak az, hogy mit, hanem az is, hogy mikor eszik, befolyásolhatja a testtömeg szabályozásában szerepet játszó fiziológiai mechanizmusokat.
Hozzátette, fogyasszon halat, baromfihúst, tojást, hüvelyeseket és a fent említett tejtermékeket. Mert mindegyik tartalmaz olyan aminosavakat, amelyek támogatják a belső szervek, az izmok és a bőr rugalmasságának optimális működését, gyorsítják az anyagcserét.