Életmód
Marhaszelet vagy csirkemell?
Mítosz vagy igazság?

Az a kérdés, hogy mi egészségesebb – a csirke vagy a marhahús, elsősorban a tartásuk körülményeitől függ. A hagyományosan egészségesebbnek tartott csirke áldozatul esett az iparosításnak, ami negatívan hatott a tápértékére – írja a Sports.kz.
A feltételezett antibiotikum-használat és a helytelen takarmányozás miatt sok szakértő megkérdőjelezi pozitív tulajdonságait.
A marhahús előnyei a szervezet számára fontos B-vitamin- és vastartalomban rejlenek. Az emberre gyakorolt előnyökkel kapcsolatos helyzet azonban erősen függ attól is, hogy pontosan hogyan nevelték az állatot.
A természetesen táplált állatokból származó marhahús táplálóbb lehet, mint a tömegtermelésben, gyári állattenyésztésben vásárolt csirkehús.
Ha mindkét természetesen nevelt lehetőség elérhető az Ön számára, a csirke a jobb választás – a káros anyagok kisebb mértékű felhalmozódása miatt.
Ha kétséges a hús eredete, ne mondjon le kifejezetten a marhaszeletről, csak csökkentse az adagot.