Életmód

Egy kardiológus elmondta, mit kell módosítani a szívbetegségben szenvedők étrendjén

A szakember arról is beszélt, hogy táplálkozásunk milyen hatással van ránk

A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek át kell alakítaniuk étkezési szokásaikat – mondta S. Provatorov kardiológus az Izvesztyija című lapnak, írta a Gismeteo.ru.

Egy kardiológus elmondta, mit kell módosítani a szívbetegségben szenvedők étrendjén
Indítsa a napot egy könnyű és tápláló reggelivel
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F/Science Photo Library

Szerinte kevesebb sót kell enni, mivel az visszatartja a folyadékot a szervezetben, duzzanatot okoz, és növeli a vérnyomást.

A szakember a zsíros húsok, kolbászok, disznózsír, füstölt húsok, belsőségek, húskonzervek fogyasztásának csökkentését is sürgette. Ezek rossz zsírokat tartalmaznak, amely plakkok formájában rakódik le az erekben.

Ezenkívül az orvos azt javasolta, hogy ne vigyük túlzásba a koffeintartalmú italok, tonikok és az alkohol fogyasztását.

Mit adjunk hozzá a menühöz?

Szükséges, hogy a menübe szőlő, aszalt szilva, mazsola, burgonya, sütőtök, banán, kivi, sárgabarack, kajszibarack, káposzta kerüljön. Ezek a termékek olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek erősítik a szív- és érrendszert.

Az omega–3 zsírsavak beiktatása az étrendbe segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, megelőzni a vérrögök kialakulását és normalizálni a vérnyomást.

Kapcsolódó írásaink