Életmód
Kiderült, melyik uborkát és paradicsomot kell héj nélkül enni
Hámozatlan formában történő fogyasztásuk súlyos egészségügyi következményekkel járhat
Sokan hozzászoktak ahhoz, hogy az uborkát is és a paradicsomot is héjjal eszik. Valahogy nem szokás megszabadulni ezeknek a zöldségeknek a külső héjától – írja a Sports.kz.
Ráadásul a fent említett zöldségek héját hasznosnak tartják. Mégis vannak olyan helyzetek, amikor az uborkát és a paradicsomot meg kell hámozni. Hámozatlan formában történő fogyasztása súlyos egészségügyi következményekkel járhat.
A korai uborkát a felső héjától meg kell szabadítani. Az ok egyszerű: az ilyen zöldségek héja sok nitrátot tartalmaz. Ezek a vegyületek pedig meglehetősen veszélyesek az emberi szervezetre.
Ezért emlékezzen egy egyszerű szabályra: a kora tavasszal vásárolt uborkát meg kell tisztítani.
A „héját” nem szabad rajta hagyni az éretlen paradicsomon sem. Az ilyen zöldség héjában lehet egy szolamargin nevű vegyület. Ennek az anyagnak az emberi szervezetbe való bejutása nem vezet semmi jóra.