Életmód

Ez a hús olcsóbb és egészségesebb helyettesítője

Ellenjavallt azoknak, akiknek magas a húgysavszintjük

Vannak, akik ki nem állhatják a melléktermékeket. Az állatok belső szerveinek ára megfizethetőbb, mint a húsé, miközben nem kevésbé hasznos – mondta Anna Belousova táplálkozási szakértő, dietetikus – számol be a Life.ru-ra hivatkozva a Sports.kz.

Ez a hús olcsóbb és egészségesebb helyettesítője
Borjúszív
Fotó: NorthFoto

„A szív egy izmos szerv, amelynek gyakorlatilag nincs ellenjavallata, így teljesen elfogadható az elfogyasztása. Az egyetlen dolog, hogy ha vigyázunk az ereinkre és az alakunkra, akkor a szívről minden látható zsírt el kell távolítani, mielőtt megfőzzük” – tanácsolta az orvos – írja a Sports.kz.

Az agyaknál kicsit bonyolultabb a helyzet, mivel sok koleszterint tartalmaznak. Ezért jobb, ha kevesebbet fogyasztunk belőle. A májban több vas van, mint a marhahúsban. A vashiányos vérszegénységben szenvedőknek ajánlott fogyasztani – minél kevésbé van megsütve, annál jobb. A vese a legsemlegesebb melléktermék. Nem hordoznak valami szuper hasznos értéket a szervezet számára, de semmiképpen sem károsak.

A táplálkozási szakértő hozzátette, hogy mindenféle belsőség ellenjavallt azoknak, akiknek magas a húgysavszintjük, különben nagy a köszvény kialakulásának kockázata.

Kapcsolódó írásaink