Életmód

Kiderült, kinek nem szabad vörös húst ennie

De teljesen kizárni sem lehet az étrendből

Gasztroenterológusok szerint bizonyos embereknek le kellene mondaniuk a vörös hús fogyasztásáról – adta hírül a Sports.kz.

Kiderült, kinek nem szabad vörös húst ennie
Képünk illusztráció
Fotó: Hans Lucas via AFP/Joao Luiz Bulcao

„A köszvényes embereknek nem szabad vörös húst fogyasztaniuk. Általában is ritkábban kell fogyasztani, mint a fehér húst. Például csirkét, halat és pulykát naponta lehet enni” – mondták – írja a Sports.kz.

A gasztroenterológusok szerint a vörös húst még az egészséges embereknek is legfeljebb heti egy-két alkalommal ajánlott fogyasztani, ugyanakkor nem szabad teljesen kizárni az étrendből, mivel a szervezet számára szükséges B-vitaminokat, vasat tartalmaz.

Kapcsolódó írásaink