Életmód

Ez a mag segít a cukorbetegségen, megmenti a csontokat a törésektől, és csökkenti a rossz koleszterinszintet

Csak 30 grammra van szüksége naponta

Natalia Nefedova táplálkozási szakértő elmondta, miért szükséges a fenyőmagot az étrendünkbe illesztenünk – számolt be róla a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Ez a mag segít a cukorbetegségen, megmenti a csontokat a törésektől, és csökkenti a rossz koleszterinszintet
A fenyőmagok étrendbe illesztése jótékony hatással lesz a szervezetre (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Ezek a fenyőmagok jótékony hatással vannak az emberi egészségre. Gazdagok antioxidánsokban, amelyeknek köszönhetően csökkentik a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.

A diófélék összetételében található zsírsavak csökkentik a „rossz” koleszterinszintet. A cukorbetegek számára a fenyőmag igazi áldás lehet. Stabilizálják a cukorszintet, és növelik az inzulinérzékenységet is.

A dió megakadályozza a plakkok megjelenését az ereken, amelynek köszönhetően csökken a szívroham és a stroke kockázata.

A fenyőmag gazdag K-vitaminban, ami jót tesz a csontoknak. A fenyőmagban lévő K-vitamin segít mineralizálni a csontszövetet, a foszfor pedig az új sejtek képződését. A fenyőmag csökkenti a csontritkulás valószínűségét.

100 g több mint 600 kalóriát tartalmaz, ezért kis mennyiségben kell fogyasztani. Naponta körülbelül 30 g fogyasztása ajánlott.

Kapcsolódó írásaink