Életmód

Ezek az élelmiszerek stroke-ot okozhatnak

Elzárhatják a véráramlást

A Harvard School of Public Health kutatói azt tanácsolták a magas koleszterinszintű embereknek, hogy teljesen hagyják ki étrendjükből a kolbászt és a szalonnát – számol be a Sports.kz a Ferra.ru-ra hivatkozva.

Ezek az élelmiszerek stroke-ot okozhatnak
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/R3F/Science Photo Library

Egészségügyi szakemberek arról számoltak be, hogy a feldolgozott vörös húsok, valamint a feldolgozott élelmiszerek, a sültek és pékáruk hozzájárulnak a rossz koleszterinszint növekedéséhez. Emiatt koleszterinplakkok képződnek és növekednek az erekben, amelyek elzárhatják a véráramlást, és stroke-ot vagy szívrohamot idézhetnek elő – írja a Sports.kz.

Ezért a tudósok elmondták, hogy először is le kell mondani a kolbászról és a szalonnáról, különösen reggelire. Ezek a termékek zsíros húsdarabokat és magas telített zsírtartalmú zsírokat tartalmaznak.

A vörös húsok helyett az orvosok azt tanácsolják, hogy fogyasszunk bőr nélküli csirkemellet vagy pulykát.

Kapcsolódó írásaink