Életmód

Megihatjuk a hideg kávét?

A koffeintartalmú italok mérsékelt fogyasztása csökkenti a kardiometabolikus betegségek kockázatát

Még akkor is hasznos lehet a kávé, ha kihűlt, számolt be I. Yuzup táplálkozási szakértő egy beszélgetésben, írta a gismeteo.ru.

Megihatjuk a hideg kávét?
A kávé hidegen is kitűnő ital (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Photononstop/Philippe Turpin

A koffeinben találhatók azok az antioxidánsok, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel és megvédik a szervezetet a károsodástól, valamint energiát ad és javítja a koncentrációt – mondja.

A táplálkozásbiológus azt ajánlotta, hogy bánjunk óvatosan a lehűtött kávéval, amelyhez tejet adtak, mert a tejtermékek romlandók.

A koffeintartalmú italok mérsékelt fogyasztása csökkenti a kardiometabolikus betegségek kockázatát.

Kapcsolódó írásaink