Életmód

A táplálkozási szakértő megnevezte azokat a népszerű reggeliket, amelyek rákhoz vezetnek

Ennek elkerülése érdekében más reggeliket kell bevezetnünk

Az édes gabonafélék, kolbász vagy joghurt fogyasztása reggelire növelheti a rák kockázatát. Ezt Elena Solomatina táplálkozási szakértő és dietetikus mondta el, számolt be róla a Vm.ru.

A táplálkozási szakértő megnevezte azokat a népszerű reggeliket, amelyek rákhoz vezetnek
Nem minden reggeli van jó hatással a szervezetre (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Szerinte az embereknek figyelembe kell venniük, hogy az ilyen élelmiszerek nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak. Túlzott fogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet, amely viszont daganatok kialakulását idézheti elő.

Ezenkívül a különböző adalékanyagok és ízfokozók károsíthatják a sejtjeinket, és módosíthatják a DNS-t. Az ilyen termékek káros hatásainak enyhítésére az orvos azt ajánlotta, hogy egészséges összetevőkkel, például gyümölcsökkel, zöldségekkel kombinálják őket.

Kapcsolódó írásaink