Életmód

A „minden naptól” a „soha”-ig

Kiderült, milyen gyakran lehet szalonnát enni

A szalonnát bármilyen módon felhasználhatjuk: rántottához adva, sütve, grillezve. De milyen gyakran fogyasztható? – számol be az edimdoma.ru.

A „minden naptól” a „soha”-ig
A szalonna a reggeli tojáshoz adva igazán tápláló étel. De mértékkel szabad csak fogyasztani, hiszen sok zsírt tartalmaz
Fotó: AFP/foodcollection/Foodcollection GesmbH

A szalonna egy sertéshús, sok zsírral. Ajánlott óvatosan fogyasztani – mondta Irina Pisareva táplálkozási szakértő. A legjobb, ha csak akkor eszünk szalonnát, ha biztosak vagyunk abban, hogy a koleszterinszintünk normális szinten van – írja az edimdoma.ru.

Ha az elemzésekben eltérés mutatkozik, és a vér koleszterinszintje magasabb a kelleténél, akkor jobb, ha lemondunk a szalonnáról. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztják. A zsíros hús az zsíros hús. Ha visszaélnek vele, megnő a szív- és érrendszeri betegségek, különösen az érelmeszesedés kockázata.

Még ha a teljes megtagadására nincs is indikáció, a szakember azt tanácsolta, hogy naponta ne fogyasszunk két darabnál többet a termékből. Ugyanakkor megfelelően kell kombinálni más termékekkel. Ideálisak a zöldségek, a teljes kiőrlésű kenyér és a tojás.

„Ajánlatos továbbá változatossá tenni az étrendet, hogy a szervezet különböző mikroelemekhez és vitaminokhoz jusson” – zárta a szakértő.

Kapcsolódó írásaink