Életmód
A „minden naptól” a „soha”-ig
Kiderült, milyen gyakran lehet szalonnát enni
A szalonna egy sertéshús, sok zsírral. Ajánlott óvatosan fogyasztani – mondta Irina Pisareva táplálkozási szakértő. A legjobb, ha csak akkor eszünk szalonnát, ha biztosak vagyunk abban, hogy a koleszterinszintünk normális szinten van – írja az edimdoma.ru.
Ha az elemzésekben eltérés mutatkozik, és a vér koleszterinszintje magasabb a kelleténél, akkor jobb, ha lemondunk a szalonnáról. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztják. A zsíros hús az zsíros hús. Ha visszaélnek vele, megnő a szív- és érrendszeri betegségek, különösen az érelmeszesedés kockázata.
Még ha a teljes megtagadására nincs is indikáció, a szakember azt tanácsolta, hogy naponta ne fogyasszunk két darabnál többet a termékből. Ugyanakkor megfelelően kell kombinálni más termékekkel. Ideálisak a zöldségek, a teljes kiőrlésű kenyér és a tojás.
„Ajánlatos továbbá változatossá tenni az étrendet, hogy a szervezet különböző mikroelemekhez és vitaminokhoz jusson” – zárta a szakértő.