Életmód
Ezek a méz veszélyes tulajdonságai
Cukorban, elsősorban glükózban és fruktózban gazdag
„A mézzel óvatosnak kell lenni. Egyértelmű, hogy a legtöbb ember számára hasznos termék. De például vannak nagyon gyakori allergiák, köztük a keresztallergiák – pollenallergiák. Vagyis a méz egy nagyon allergén termék” – számolt be az immunológus – írja a Sports.kz.
Ezenkívül az immunológus megjegyezte, hogy a méz cukorban, elsősorban fruktózban gazdag termék. Ez pedig meglehetősen káros – tette hozzá.
„A harmadik pont a botulizmus veszélye, különösen a gyermekeknél. De nem az a fajta botulizmus, amihez hozzászoktunk. És tény, hogy tartalmazhat clostridia spórákat, emiatt a méz egy év alatti gyermekek számára ellenjavallt. Hiszen ezekből a spórákból maga a fertőzés is kialakulhat, ami felnőttekre nem jellemző, és a botulizmusnak egy speciális fajtája lehet” – zárta.