Életmód
Hatékony segítség a „rossz” koleszterin ellen
Gazdag magnéziumban, káliumban és foszforban

A szakértők szerint a diófélék aminosavakban és hasznos elemekben is gazdagok – írja a Sports.kz.
A szakértők kifejtették, hogy a diófélék B1, B2, PP és E csoportba tartozó vitaminokat, magnéziumot, vasat, káliumot, mangánt és foszfort tartalmaznak. Emellett ez a termék magas zsírtartalommal rendelkezik, így magas a tápértéke.
Annak érdekében, hogy minden hasznos anyagot felvegyünk, a legjobb, ha hetente többször, kis adagokban fogyasztjuk a diót – közölte a szaktárca. Húsételekkel, erjesztett tejtermékekkel, tejes kásával vagy desszertekkel kombinálható. Javasoljuk azonban, hogy a dióféléket ipari csomagolásban és csak engedélyezett kereskedelmi helyeken vásároljuk meg.
„Ha mindenképpen hámozott diót kell vásárolni, akkor a terjedelmes, ropogós magokat vegyük. A petyhüdt és fonnyadt dióféléket jobb, ha visszautasítjuk. Otthon, száraz helyen, légmentesen záródó edényben kell tárolni” – tették hozzá a szakértők.