Életmód

Tejjel vagy anélkül?

Melyik az egészségesebb?

A kávé önmagában is hasznos, és nem igényli tej hozzáadását, mondják a szakértők – jelenti a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Tejjel vagy anélkül?
A feketekávé csökkenti az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a cukorbetegség kockázatát
Fotó: NorthFoto

Elmondjuk, milyen előnyei vannak a feketekávénak, és kinek érdemes még tejet adni ehhez az élénkítő italhoz – írja a Sports.kz.

Melyik kávé egészségesebb: feketén vagy tejjel?

A szakértők egyetértenek abban, hogy egészségesebb tej nélkül inni a kávét.

Először is, a feketekávé jót tesz a májnak, és segít megelőzni a májgyulladást és a rákot.

Másodszor, a feketekávé csökkenti az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a cukorbetegség kockázatát.

Harmadszor, a tejeskávé kalóriát ad, a feketekávé pedig felgyorsítja az anyagcserét.

A túlsavasodásban szenvedők azonban jobban teszik, ha inkább tejeskávét isznak, mint feketekávét.

Kapcsolódó írásaink