Életmód
Ezek az élelmiszerek csökkentik a szorongást
És az alvást is javítják
Mazer mindenekelőtt a lazac beiktatását javasolta az étrendbe, mivel ez a halfajta a fehérje mellett gazdag omega–3 zsírsavakban és D-vitaminban, amely szükséges az agyműködéshez. „Ezek a tápanyagok jót tesznek a mentális egészségnek, mivel fontos szerepet játszanak a neurotranszmitterek szabályozásában, amelyek aktiválják a dopamin és a szerotonin termelését, amely nyugtató és pihentető hatást eredményez” – magyarázta.
A szorongás csökkentésére és az alvásminőség javítására szolgáló másik forrásként Mather a mandulát nevezte meg, amely nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaz – 100 grammonként körülbelül 270 milligrammot. Ez a nyomelem hozzájárul az idegrendszer egészségéhez, mivel nyugtató hatással bír, és segít a stressz-szint szabályozásában – magyarázta a táplálkozási szakértő.
Az áfonyát is érdemes beiktatni az étrendbe – folytatta Mather. Ez a bogyós gyümölcs magas C-vitamin-tartalmú – egy csészényi a napi ajánlott mennyiség mintegy 25 százalékát tartalmazza – mondta.
Végül a táplálkozási szakértő azt javasolta, hogy fogyasszunk étcsokoládét, amelynek kakaótartalma legalább hetvenszázalékos. Ez az édes finomság nemcsak a vérnyomást csökkenti, hanem javítja az agy és a szív vérellátását is, így kevésbé leszünk szorongók – zárta.