Életmód

A fogorvosok erősen javasolják ennek az ételnek a fogyasztását fogai egészségének érdekében

Ez a legelőnyösebb élelmiszer fogaink számára

A sajt olyan termék, amely régóta ismert az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról. A közelmúltban azonban a fogorvosok a fogak egészségére legelőnyösebb élelmiszernek nevezik. Mit látnak benne, ami ennyire értékes? – írta a kubnews.ru.

A fogorvosok erősen javasolják ennek az ételnek a fogyasztását fogai egészségének érdekében
A fogorvosok az egészséges fogak megőrzéséhez javasolják a minőségi sajtok fogyasztását (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Julian Stratenschulte

A minőségi sajt rengeteg tápanyagot tartalmaz:

Kalcium. Ez elengedhetetlen az egészséges fogakhoz és csontokhoz.

Foszfor. Az anyag fontos a fogzománc erősítéséhez és megakadályozza a rajta lévő repedéseket.

Fehérje. Ez a különböző szövetek és testrendszerek, köztük a fogak fontos építőanyaga. A sajtban lévő fehérje tökéletesen segít helyreállítani és belülről erősíteni a fogat, lelassítva a túlzott édes vagy savanyútól való pusztulásának folyamatát.

D-vitamin. Segíti a szervezet kalciumfelvételét, így a napfényvitamin fontos a fogak egészsége szempontjából.

Zsírsavak. Nekik köszönhetően az ínygyulladás már a folyamat kezdetén megáll, és a fogzománc védelme a baktériumoktól megbízhatóbbá válik.

Cink. Ez az ásványi anyag segít megőrizni az egészséges ínyt, és megakadályozza az ínygyulladás kialakulását.

Kazein. Ez a tejben és a sajtban található fehérje, amely segít megelőzni a fogszuvasodást, és kétszer olyan erőssé teszi a fogzománcot.

Ahhoz azonban, hogy a sajt valóban egészségre gyakorolt előnyökkel járjon, csak minőségi terméket vásároljon, és ne az ár, hanem a gyártó, a zsírtartalom és más fontos paraméterek alapján válasszon.

Kapcsolódó írásaink