Életmód
Kiderült, hogy a görögdinnye magja árt-e az egészségnek
Sokan inkább mag nélkülit vásárolnak
A görögdinnye magjai cianogén glikozidokat tartalmaznak, olyan anyagokat, amelyek cianiddá alakíthatók. A cianid mérgező, de kis mennyiségben általában nem veszélyes az emberre – olvasható a Kubnews.ru oldalán.
Ha azonban nagy mennyiségben fogyasztja a magvas görögdinnyét, vagy rendszeresen fogyasztja így, annak negatív hatásai lehetnek a szervezetére. A cianid például mérgező hatással lehet a szív- és érrendszerre és az idegrendszerre.
A lehetséges negatív hatások elkerülése érdekében sokan inkább mag nélküli görögdinnyét vásárolnak, vagy fogyasztás előtt eltávolítják a magokat. Vannak azonban olyanok is, akik inkább megtartják a teljes görögdinnye aromáját és ízét, és magokkal együtt fogyasztják.
A magokkal együtt is vannak alternatív felhasználási módjai a görögdinnyének. Vannak, akik összetörik a magokat, és különböző ételekhez, például salátákhoz vagy joghurthoz adják. Ily módon extra élelmi rostot és egyéb jótékony anyagokat kapnak a görögdinnyemagokból.
Ne feledje, hogy minden szervezet más és más, és a magvas görögdinnye fogyasztására adott reakció eltérő lehet. Ha speciális emésztőrendszeri problémái vagy ételallergiája van, ajánlott orvoshoz fordulni a magvas görögdinnye fogyasztása előtt.