Életmód

Ezek az ételek enyhíthetik a puffadást

Többféle betegség tünete lehet

A hasi puffadásnak számos oka van, de az egyszerű változtatások az étrendben némi enyhülést hozhatnak – számol be a Sports.kz.

Ezek az ételek enyhíthetik a puffadást
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/Cristina Pedrazzini

A szakértők felsorolták azokat az élelmiszereket, amelyek segítenek megbirkózni ezzel az állapottal – olvasható a Sports.kz oldalán.

A hasi puffadás fő oka a bélrendszerben lévő felesleges gáz. Ezt okozhatja bizonyos ételek és italok, például zöldségek és üdítők fogyasztása, vagy levegő lenyelése evés közben. Ha rendszeresen szembesül a problémával, forduljon orvoshoz.

A puffadás tünetei enyhíthetők:
fermentált ételek: kefir, teagomba, savanyú káposzta, pörköltek;
kurkuma;
gyömbér;
kivi;
áfonya;
papaya;
rebarbara;
zöld tea;
quinoa;
édeskömény;
prebiotikus élelmiszerek, mint a joghurt, olajbogyó, sajt.

Nem szabad elfelejteni, hogy a hasi puffadás olyan betegségek tünete lehet, mint a székrekedés, az ételintolerancia, a cöliákia és az irritábilis bél szindróma. Ha tehát a probléma rendszeresen gyötri önt, forduljon háziorvosához.

Kapcsolódó írásaink