Életmód

Alvászavarokat, krónikus betegségeket és mentális egészségügyi problémákat okozhat

A mentális egészség közvetlen hatással van az ember egészségére

A mentális egészség fontos aspektusa az ember jóllétének és általános egészségének. Hatással lehet a hosszú élettartamra – írta meg a pravda.ru.

Alvászavarokat, krónikus betegségeket és mentális egészségügyi problémákat okozhat
A stressz mindennapi jelenléte kihat a mentális egészségre is (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/PhotoAlto/AltoPress/Eric Audras

A stressz gyakran negatív hatással van mind a fizikai, mind a mentális egészségre. A krónikus stressz például alvászavarokat, krónikus betegségeket és mentális egészségügyi problémákat okozhat. Ez pedig hatással van a várható élettartamra.

Az optimizmus és az elszántság szintén befolyásolhatja az ember várható élettartamát. Az abban való hit, hogy a dolgok megoldódhatnak, számos egészségügyi előnnyel jár.

Kutatások szerint az optimizmus megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket, csökkenti a depresszió kockázatát és normalizálja az immunrendszert. Minden ember számára fontos, hogy legyen értelme az életének és legyenek céljai. Ez a tényező az ember egészségére és hosszú élettartamára is hatással van.

A stresszel való megbirkózás megtanulása fontos életvezetési készség, amely segíthet abban, hogy tovább éljünk. A relaxációs technikák segíthetnek csökkenteni a stressz, a szorongás tüneteit, valamint a depresszió és más rendellenességek kockázatát.

A relaxációhoz használhatja a meditációt, a sportot, a masszázst, a természetjárást és a társasági életet.

Kapcsolódó írásaink