Életmód

„Mint egy kígyómarás”, ennyire veszélyes lehet ez a tea

Tönkreteszi a gyomor- és bélrendszert, valamint a májat

A tea a lefőzést követő 15-20 percig fogyasztható és hasznos, a tegnapi italt pedig ki kell önteni, és semmiképpen sem szabad meginni – írja a Kubnews.ru-ra hivatkozva a Sports.kz.

„Mint egy kígyómarás”, ennyire veszélyes lehet ez a tea
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

Nem szabad elfelejteni, hogy az oxidáció és a baktériumok szaporodása szobahőmérsékleten történik, ezért szélsőséges esetben a teát vagy főzetet hűtőszekrénybe lehet tenni – írja a Sports.kz.

A legpusztítóbb hatása ezeknek az anyagoknak a gyomor-bélrendszer szerveire, elsősorban a májra van. A huszonnégy órán át állt teát a japánok „rosszabbnak tartják, mint a kígyómarást”, a kínaiak pedig a méreghez hasonlítják.

A tea nem csupán egy ital, hanem egy egész rituálé, amely bizonyos szabályok betartását igényli.

Válasszon minőségi teát. A jó tea a jó ital alapja.

Használjon tiszta vizet. A víz legyen friss és szűrt.

Melegítsük fel a vizet a megfelelő hőmérsékletre. A különböző teafajták különböző vízhőmérsékletet igényelnek.

Öntsünk forró vizet a teára, és hagyjuk ázni. Az áztatási idő a tea fajtájától is függ.

Használjon megfelelő edényt. A teát a legjobb porcelánból vagy agyagedényből inni.

Ízlés szerint adjunk hozzá tejet vagy citromot. Ez az ízléstől függ.

Ne adjon hozzá cukrot. Az igazi teához nem kell cukor.

Igya lassan, és élvezze az ízét. A tea nem csak egy ital, hanem egy művészet.

Ne igyon teát közvetlenül étkezés után. Adjon időt a szervezetének, hogy megeméssze az ételt.

Ne feledje az etikett szabályait. Ha társaságban iszik teát, tartsa be az etikett szabályait.

Kapcsolódó írásaink