Életmód

Megnevezték a közkedvelt fűszernövény jótékony hatásait

Rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár

A fahéj jó mangán-, rost-, vas- és kalciumforrás. Ez a természetes fűszer, amelyet a fák belső kérgéből nyernek, számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik az emberi szervezet számára – írja a kubnews.ru.

Megnevezték a közkedvelt fűszernövény jótékony hatásait
Képünk illusztráció
Fotó: ROMONA ROBBINS PHOTOGRAPHY / IMAGE SOURCE / IMAGE SOURCE VIA AFP

A fahéj olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a mangán, a rostok, a vas és a kalcium. A mangán segít szabályozni az anyagcserét, és fenntartani a csontok egészségét. A rost segít normalizálni a gyomor-bél traktust, és javítja az emésztést – adta hírül a portál.

Csökkenti a koleszterinszintet
Napi fél teáskanál fahéj segíthet a koleszterinszint csökkentésében. Ez a természetes módszer a gyógyszeres kezelés alternatívája, és segít fenntartani a szervezet egészséges koleszterinszintjét.

Vércukorszint-szabályozás
A fahéj pozitív hatással van a vércukorszint szabályozására, amely különösen fontos a cukorbetegek számára. Tanulmányok azt mutatják, hogy fél teáskanál fahéj egy evőkanál mézzel kombinálva, szájon át, reggeli előtt fogyasztva egy héten keresztül jelentősen csökkentheti a vércukorszintet.

Arthritis enyhítése
Fél teáskanál fahéj és egy evőkanál méz kombinációja belsőleg reggeli előtt egy héten át bevéve enyhülést hozhat az ízületi gyulladásra.

Memóriajavítás
A fahéj aromája nemcsak kellemes hangulatot teremt, hanem javíthatja a memóriát és a koncentrációt is. Tanulmányok szerint a fahéj aromája serkenti az agyműködést.

A fahéjat különböző ételekhez és italokhoz, például pékárukhoz, kávéhoz, teához és joghurthoz adják, hogy jellegzetes aromát és ízt adjon nekik. A fahéj rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár.

Kapcsolódó írásaink

Egészséges és finom adventi sütemények zöldségekből

ĀHogy igazi élmény legyen a karácsonyi édes készülődés, nem hiányozhatnak az igazi klasszikusok az asztalról, de bolondítsa meg őket olyan – talán első hallásra szokatlan – alapanyagokkal, mint például a cékla vagy a cukkini, vagy a sütőtök.