Életmód

Az edző öt egyszerű és hatékony módszert nevezett meg a gyors fogyás érdekében

Nagyon fontos, hogy nyomon kövessük a súlyunkat

Nagyon fontos, hogy nyomon kövessük a súlyunkat, hiszen az elhízás még súlyosabb betegségeket idézhet elő – írta meg az rbc.ua.

Az edző öt egyszerű és hatékony módszert nevezett meg a gyors fogyás érdekében
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/IHO/Ian Hooton

Nincs könnyebb és élvezetesebb módja a kalóriaégetésnek, mint a séta. Egy óra élénk séta alatt akár 250 kalóriát is elégethet. Az edző azt tanácsolja, hogy gyorsan sétáljunk, mert a gyors tempóban megtett tízezer lépés több kalóriát éget el, mint ugyanennyi lassan megtett lépés.

Sétáljon minél többször különböző helyeken, és az agya újra és újra meg fogja kérni, hogy tegye ezt.

Egyen először íztelen ételeket.

A szakértő szerint minél egészségesebb és diétásabb az étel, annál kevésbé ízletes. Próbálja meg a diétás ételeket az étkezés elején fogyasztani.

„Az »első kanál« legyen zöldség, gyümölcs, sovány hús vagy valamilyen zabkása. Az agy emlékezni fog erre a kellemes élményre, és arra a következtetésre jut, hogy a paradicsom nem is olyan undorító, és idővel még szeretni is fogja” – mondta Viktor.

Ha először alacsony kalóriatartalmú ételekkel tölti meg a gyomrát, kevesebb hely marad az egészségtelen finomságoknak.

Ne vegyen egészségtelen ételeket.

Nehezítse meg magának a hozzáférést a korlátozni kívánt élelmiszerekhez, és könnyítse meg az egészséges táplálkozást.

Mossa meg a zöldségeket, vágja fel őket, és tegye a hűtőszekrényben jól látható helyre. Gyümölcsök és bogyós gyümölcsök díszítsék az asztalt. A csokoládé és a kifli ne legyen állandó látómezőben, fogyassza őket ritkán.

Igyon sok vizet.

Sokaknak szokása, hogy szomjukat magas kalóriatartalmú italokkal oltják. Ezek pedig extra, üres kalóriákat tartalmaznak, ráadásul sok gyümölcscukorral, amelyek rosszul laktatnak, és túlevéshez vezetnek. Igyon vizet, kávét, teát, lehet édesítőszerrel is.

Vigyen be sok fehérjét az étrendjébe.

A fehérje a leginkább kielégítő makrotápanyag. Sok kalóriát éget el, hogy megemésztődjön, majd kiürüljön a szervezetből. Kevésbé hatékonyan ég el a szervezetben, mint a zsírok és a szénhidrátok. Védi az izmokat, és elengedhetetlen az egészséghez. Fogyasszon tojást, hüvelyeseket, halat, tejtermékeket és húst.

Kapcsolódó írásaink