Életmód

Két élelmiszer, amelyek meghosszabbíthatják az életünket

Emellett fehérjében is gazdagok

Dan Buettner, a hosszú életet tanulmányozó tudós két olyan élelmiszert azonosított, amelyek meghosszabbítják az emberi életet – írta meg a pravda.ru.

Két élelmiszer, amelyek meghosszabbíthatják az életünket
A dió rendszeres fogyasztása hozzásegít a hosszú élethez (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

A szakember évtizedeken át elemezte a hosszú életűek étrendjét szerte a világon, és végül arra a következtetésre jutott, hogy a fekete bab és a dió segíthet meghosszabbítani az életet. Azt tanácsolta, hogy naponta egy csésze fekete babot és egy marék diót fogyasszunk.

Ezek magas rosttartalmúak, ami csökkenti a gyulladást a bélben, és csökkenti a rák kockázatát. Emellett fehérjében is gazdagok, a dió pedig linolsavban és omega-3 zsírsavakban is gazdag – írja a Business Insider.

Kapcsolódó írásaink