Életmód

A tudósok bebizonyították, hogy miért jó, ha korán reggelizünk

Megdöbbentő eredmények derültek ki a tanulmányból

Egy amerikai szakemberek által végzett tanulmány kimutatta, hogy azoknak, akik reggel fél kilenc előtt reggeliznek, alacsonyabb a vércukorszintjük, és kevesebb az esélyük arra, hogy inzulinrezisztencia alakuljon ki – írja az EurekAlert nyomán a Gismeteo.ru.

A tudósok bebizonyították, hogy miért jó, ha korán reggelizünk
Angol reggeli
Fotó: NorthFoto

Egy friss tanulmányban dr. M. Ali és munkatársai úgy döntöttek, hogy kiderítik, milyen hatással van a reggeli az anyagcserére.

Ehhez 10 575 felnőtt adatait gyűjtötték össze. Ezután alcsoportokra osztották őket a reggeli elfogyasztásának időpontja alapján: 8:30 előtt vagy később.

A tudósok elemezték az adatokat, hogy megállapítsák, az étkezések hossza és időzítése összefüggésbe hozható-e az éhgyomri magas vércukorszinttel és az inzulinrezisztencia jeleivel.

Arra jutottak, hogy a korábban reggelizőknél alacsonyabb volt a vércukorszint.

Kapcsolódó írásaink