Életmód

Ha a vendég csirkét akar enni, magának kell levágnia ebben az étteremben

A séf így szeretné felhívni a figyelmet húsfogyasztás következményeire

A holland Arnhem városban található Upstick nevet viselő étterem séfe egy nem éppen mindennapi újítással rukkolt elő. Ötlete szerint a hozzá ellátogató vendégek figyelmét fel kell hívni arra, hogy amennyiben húst fogyasztanak, az igenis egy élő állat leölésével jár, így a vacsorázni érkezőknek maguknak kell levágniuk azt az állatot, amit a tányérjukon szeretnének látni – írta meg a tenyek.hu.

Ha a vendég csirkét akar enni, magának kell levágnia ebben az étteremben
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív / Horváth Péter Gyula

W. Alblas főszakács elmondásai szerint szívén viseli a bolygó sorsát, szerinte az embereknek felelősséget kell vállalniuk az általuk elfogyasztani kívánt ételért, de legfőképp azért, hogy az a fogás hogyan is kerül az asztalukra.

Szeretném ösztönözni az embereket, hogy olyan tudatos döntéseket hozzanak, amelyek a saját egészségük, valamint az állatok és a környezet javát szolgálják – mondta, majd hozzátette, hogy Hollandiában évente 500 millió csirkét vágnak le.

Ha valaki a húsleves mellett dönt, az elkészítéséhez természetesen segítséget és útmutatást kap a szakácsoktól és szakértőktől, mindemellett pedig az étterem biztosítja, hogy a vágást is tiszteletteljesen, etikusan és a holland vágási iránymutatások szerint végezzék – írta meg az agrarheute.com alapján a tenyek.hu.

Kapcsolódó írásaink