Életmód
Ezek a leginkább függőséget okozó ételek

A Michigani Egyetem egyik tanulmányában a szakemberek rangsorolták a leginkább függőséget okozó de az egyben legkevésbé függőséget okozó ételeket is. A kutatók több száz embert kérdeztek meg a Yale Food Addiction Scale (YFAS, magyarul Yale Étel Függőségi Skála) alapján, amely egy széles körben elismert eszköz, és amelyet az élelmiszerekkel kapcsolatos addiktív jellegű viselkedések jelenlétének és súlyosságának felmérésére használnak – írják.
Az első tanulmány szerint a leginkább függőséget okozó élelmiszer a csokoládé. Ahogy kiderült, több mint minden negyedik embernek függőségi jellegű kapcsolata van a csokoládéval. A listát a fagylalt, a sült krumpli és a pizza zárta, ami egyáltalán nem meglepő. Akadtak azonban meglepetések is: a reggeli gabonapelyhek jobban függőséget okoztak, mint az üdítő vagy a sült csirke – áll a tanulmányban.
A portál szerint az önkéntesek a vizet problémásabbnak tartották, mint az uborkát vagy a babot. A Michigani Egyetem első tanulmánya szerint a legtöbb függőséget okozó élelmiszerek listájára felkerült még többek között a pizza, az aprósütemények, a popcorn, a sajtburger, de a diófélék is.