Egészség
Rossz hír a húsimádóknak
A termék problémája nem maga a termék, hanem a feldolgozás módja

Képünk illusztráció
Fotó: Ryman / Jobard / Mood4Food / foodcollection via AFP
Szakértők javasolják, hogy minimalizáljuk a cukor, a só és a telített zsír bevitelét. A jelentés szerzői a vörös hús fogyasztását napi 15 grammra korlátozzák. Ugyanakkor napi 200 gramm zöldség, 300 gramm gyümölcs, 210 gramm gabona, 250 gramm tejtermék és 30 gramm hal vagy tenger gyümölcseinek fogyasztását javasolja. Továbbá, az embereknek kis adag fehér hús fogyasztását javasolják.
Korábban Oksana Drapkina terapeuta kijelentette, hogy az egészséges életmód érdekében nem szabad lemondani a húsról. A termék problémája nem maga a termék, hanem a feldolgozás módja, írja a Sports.kz.