Egészség
Húsok, amik elengedhetetlenek az étrendben
Nincs benne nyúl

A főbb kritériumok között, amelyekre az orvos figyelmet fordított, a magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalom, valamint a káros zsírok alacsony szintje volt.
A könnyen emészthető fehérjetartalom és a minimális kalóriatartalom tekintetében a bőr nélküli csirkemell volt a vezető. A termék ideális azok számára, akik odafigyelnek a súlyukra vagy izomtömeget építenek.
A pulyka sem marad el a csirkétől: gazdag B6-vitaminban és szelénben, amelyek erősítik a szív- és érrendszert, és részt vesznek az anyagcsere szabályozásában. Az alacsony telített zsírtartalom pedig krónikus betegségek esetén is hasznossá teszi a pulykahúst.
A sovány marhahús a hem vas és cink legfontosabb forrása. Ezen mikroelemek nélkül az immunrendszer rosszabbul működik, és komoly a vérszegénység kockázata.
Bárányhús is mellé kerülhet. Bár ez a hús kevésbé népszerű, nem kevésbé egészséges. Egy darab sovány hús omega-3 zsírsavakat és B12-vitamint tartalmaz, amelyek az idegrendszer normális működéséhez szükségesek. A vörös húst ritkábban kell fogyasztani, mint a fehéret, és egyszerre legfeljebb 150-200 g-ot.
Az orvosnő különös figyelmet fordított a főzési módszerre. Szerinte jobb elkerülni a sütést – magas hőmérsékleten káros vegyületek képződnek a húsban. De a sütés, párolás vagy gőzölés teljesen elfogadható.