Egészség
Orvosok megnevezték a rákot okozó reggelit
Sokat segíthet az étrendben található rost

„A legújabb kutatások kimutatták, hogy az ilyen élelmiszerekben gazdag étrend több mint egyharmadával növeli a betegségben való halálozás kockázatát” – írja a Daily Mail Tim Spector professzorra hivatkozva, számol be a Sports.kz.
Tekintettel arra, hogy az emberek gyakrabban esznek kenyeret, mint kolbászt és más káros zsírokat tartalmazó ételeket, fontos, hogy különös figyelmet fordítsunk erre a termékre az étrendben – véli a táplálkozási szakértő.
Az orvos szerint ahhoz, hogy a kenyér jótékony hatású legyen, ajánlott előnyben részesíteni a magas rosttartalmú (legalább 6 g / 100 g termék), cukormentes és rövid összetevőlistájú termékeket. Például jobb elkerülni a pálmaolajat és az emulgeálószereket az összetételben.
„A legfeleslegesebb és legkárosabb dolgok a mélyreható feldolgozáson átesett termékben vannak. Általában fehér kenyérről vagy akár teljes kiőrlésű szeletelt termékről van szó, amelynek előnyeinek hiányát a hosszú összetétel jelzi” – jegyezte meg Tim Spector.
A professzor hangsúlyozta, hogy az étrendben található rost, beleértve az egészséges, kiváló minőségű kenyeret is, segít eltávolítani a rákot okozó méreganyagokat a szervezetből.
Azt is megjegyezte, hogy a veszélyes betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő, ha szendvicset eszünk reggelire. A zsíros kolbász és a fehér kenyér rossz kombináció, ha rendszeresen fogyasztjuk őket.