Egészség

Ételek, amikben több a rost, mint a chia magban

Erősítik a szív egészségét is

A chia magokat régóta az egyik legjobb rostforrásnak tartják, de Elizabeth Barnes táplálkozási szakértő azt tanácsolja, hogy ne korlátozzuk magunkat ezekre. A változatos ételek beépítése az étrendbe segít több tápanyaghoz jutni – írja a Sports.kz.

Ételek, amikben több a rost, mint a chia magban
Képünk illusztráció
Fotó: Full Picture Agency via AFP/FPA/Full Picture Agency

Egy szakértő hét olyan terméket nevezett meg, amelyek több rostot tartalmaznak, mint a chia mag.

Tökmag (5,1 g/100 g) – szívbarát magnéziumot tartalmaz.

Spenót (4,3 g/csésze) – gazdag A-, C-, E- és K-vitaminban, valamint vasban.

Az avokádó (5 g fél csészénként) egészséges zsírok forrása, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.

A körte (5,55 g/közepes gyümölcs) különösen héjastul hasznos.

Csicseriborsó (6,3 g fél csészénként) – Fehérjét és folátot tartalmaz.

Lencse (7,8 g/fél csésze) – Támogatja a bélrendszer egészségét.

A kókuszpép (4,6 g / 30 g) antioxidánsokban és vasban gazdag.

A táplálkozási szakértő szerint ezek a termékek nemcsak rostokkal telítik a szervezetet, hanem erősítik a szív egészségét, javítják az emésztést és csökkentik a krónikus betegségek kockázatát.

Kapcsolódó írásaink