Egészség
Ezek az ételhordók akár meg is mérgezhetik
Nem mindegy, mibe csomagoljuk az ebédet

Az első és legfontosabb tisztázandó dolog, hogy a műanyagba csomagolt készételek nem a legjobb választások. Egyrészt nemcsak az ételek minősége, de a műanyag minősége szempontjából is.Az ilyen ételek legfeljebb 140 fokos melegítési hőmérséklettel rendelkeznek. Ne használjunk tehát egyszer használatos műanyag csomagolást a mikróban, hiszen ez akár egészségünkbe is kerülhet.
A szakember szerint melegítéskor érdemes elhagyni a műanyag fedőket, hogy elkerüljük a káros anyagokkal való lecsapódást. E célokra a táplálkozási szakember kerámia vagy üvegedények használatát javasolta, mivel ezek jobban ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és nem bocsátanak ki káros anyagokat.
Melegítés közben ne takarja le az ételt műanyag fedővel, hogy elkerülje a mérgező gőzök kondenzációját. Részesítse előnyben az üveget vagy a kerámiát. Az üvegtartályok a legjobb választás. Ellenállnak a magas hőmérsékletnek, és nem bocsátanak ki káros anyagokat. A nagyfokú toxicitásnak külső megnyilvánulásai lehetnek, például hányinger, étkezés utáni nehézség, böfögés és kellemetlen szájíz. Gyakran a nyálkahártya irritációja is jelezheti az élelmiszerbe kerülő vegyi anyagokat.
Érdemes tehát figyelnünk nem csak arra, hogy mit eszünk, de arra is, hogy miben tároljuk azt.