Egészség

Megvéd a ráktól és a stroke-tól

A tudósok szerint is

A Connecticuti Egyetem tudósai felfedezték, hogy a dió rendszeres fogyasztásával jelentősen csökken a vastagbélrák kialakulásának valószínűsége.

Megvéd a ráktól és a stroke-tól
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/SPD/Science Photo Library/Samunella

Tanulmányuk eredményeit a Cancer Prevention Research tudományos folyóiratban tették közzé.

A kísérlet során a kutatók felfedezték, hogy ez a termék ellagitanninokat tartalmaz. Jótékony hatással vannak a belekre és megakadályozzák a fent említett daganatos betegség kialakulását.

A tudósok azt is megállapították, hogy a dió elősegíti az urolitinek termelődését. Megakadályozzák a gyulladásos folyamatokat, és csökkentik a daganatok valószínűségét a belekben – írja a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Külön érdemes megjegyezni, hogy minden pozitív tulajdonság akkor figyelhető meg, ha a diót mérsékelt mennyiségben fogyasztják. Ebben az esetben a stroke kockázatát is csökkentheti.

Kapcsolódó írásaink