Egészség

Az öt legjobb vérnyomáscsökkentő étel

Természetes módon segíthetnek

Bizonyos termékek védelmet nyújtanak a magas vérnyomás ellen, jelenti a Sports.kz.

Az öt legjobb vérnyomáscsökkentő étel
A „tiszta” összetételű gránátalmalé az egyik leghasznosabb ital
Fotó: Phanie via AFP/VOISIN

A Harvardon és Stanfordon képzett gasztroenterológus, Saurabh Sethi öt olyan ételt nevezett meg, amelyek természetes módon segíthetnek csökkenteni a magas vérnyomást.

Banán: káliumtartalmuknak köszönhetően ezek a gyümölcsök képesek finoman csökkenteni a vérnyomást, segítve a szerveket megszabadulni a felesleges nátriumtól.

Étcsokoládé: a csokoládéban található magnézium és flavonoidok elősegítik a nitrogén-monoxid termelődését, ami ellazítja az erek falát és elősegíti a véráramlást.

Cukorrépa: ez a zöldség gazdag természetes nitrátokban, amelyek a szervezetben nitrogén-monoxiddá alakulnak. Értágító hatása van.

Gránátalma: a gránátalmalé szabályozza az angiotenzin-konvertáló enzim működését, amely összehúzza az ereket.

Gyömbér: a gyömbérgyökér természetes kalciumcsatorna-blokkolóként működik, stabilizálja a vérnyomást.

Kapcsolódó írásaink