Egészség
Az öt legjobb vérnyomáscsökkentő étel
Természetes módon segíthetnek

A Harvardon és Stanfordon képzett gasztroenterológus, Saurabh Sethi öt olyan ételt nevezett meg, amelyek természetes módon segíthetnek csökkenteni a magas vérnyomást.
Banán: káliumtartalmuknak köszönhetően ezek a gyümölcsök képesek finoman csökkenteni a vérnyomást, segítve a szerveket megszabadulni a felesleges nátriumtól.
Étcsokoládé: a csokoládéban található magnézium és flavonoidok elősegítik a nitrogén-monoxid termelődését, ami ellazítja az erek falát és elősegíti a véráramlást.
Cukorrépa: ez a zöldség gazdag természetes nitrátokban, amelyek a szervezetben nitrogén-monoxiddá alakulnak. Értágító hatása van.
Gránátalma: a gránátalmalé szabályozza az angiotenzin-konvertáló enzim működését, amely összehúzza az ereket.
Gyömbér: a gyömbérgyökér természetes kalciumcsatorna-blokkolóként működik, stabilizálja a vérnyomást.