Egészség
Ezért lehet veszélyes a hal
Terhes nőknek nem szabad hetente két alkalomnál gyakrabban fogyasztaniuk

Orvosok nyilatkozták, hogy szívesen esznek vadlazacot, amelyet saját maguk fognak, steakre vágják, majd megsütik. A vadlazacokkal ellentétben a bolti lazacot inkább nyersen fogyasztják.
„Minél nagyobb a hal, annál valószínűbb, hogy higany van benne. Milyen ragadozó halakat ismerünk? A tonhalat, a lazacot” – jegyezték meg.
A leendő kismamáknak az orvos azt tanácsolja, hogy szorosan kövessék nyomon étrendjüket, különösen a halfogyasztást.
„Az amerikai és az európai szabványok szerint a terhes nőknek nem szabad hetente két alkalomnál gyakrabban tengeri halat fogyasztaniuk” – hangsúlyozták.
Jó hír a tonhalkonzervek kedvelőinek: a sárga és a fehér tonhal kis mennyiségű higanyt tartalmaz, így félelem nélkül fogyasztható.
Orvosok szerint válasszon kis méretű tengeri halakat. Megfigyelések szerint a szigetlakók: a kis halakat részesítik előnyben, a nagyobbakat pedig általában eladják a turistáknak.