Egészség

Ezeket a halfajtákat jobb, ha sosem kóstoljuk meg

Csendes gyilkosok

A hal az étrend fontos eleme, de egyes halfajták károsak lehetnek az egészségre – számol be a NEWS.ru.

Ezeket a halfajtákat jobb, ha sosem kóstoljuk meg
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Íme öt halfajta, amit soha nem szabad megenni:

Tilápia: szennyezett körülmények között nevelik, káros mikroorganizmusokat és parazitákat tartalmaz.

Pangasius: káros mikroorganizmusokat és parazitákat tartalmaz, vegyszerekkel és növekedési hormonokkal tenyésztik.

Cápa: higanyt tartalmaz, amely felhalmozódik a szervezetben, és különböző betegségeket okozhat.

Királymakréla: szintén tartalmaz higanyt, amely nem ürül ki a szervezetből és felhalmozódik.

Kékúszójú tonhal: az egyik legveszélyesebb hal a higanytartalom szempontjából, különösen veszélyes a gyermekekre és a terhes nőkre.

Kapcsolódó írásaink