Egészség

Ételek a stressz ellen

Boldogsághormon és gyulladás

A búzakorpa, az étcsokoládé és a kurkuma segít a stressz ellen – számol be az MK Burjátföldön a Roszpotrebnadzor regionális osztályára hivatkozva. A hivatal szakemberei szerint ezek a termékek csökkentik a stressz negatív hatását a szervezetre – írta meg a news.ru.

Ételek a stressz ellen
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/Victor de Schwanberg

A Rospotrebnadzor szerint a búzakorpa csökkenti a gyulladást az agyban, ami szorongást okoz. Az étcsokoládé elősegíti a „boldogsághormonok” termelődését, a kurkuma pedig antidepresszáns tulajdonságokkal rendelkezik.

A kurkuminról bebizonyosodott, hogy nemcsak a gyulladást csökkenti, hanem antidepresszáns jellegű hatása is van – mondták a szakértők.

Hozzátették, hogy a kefir jó hatással van a tápcsatornára, ami csökkenti a szorongást, a füge pedig ellazítja az idegrendszert. A zsíros tengeri halak omega–3 zsírsavakat tartalmaznak, és csökkentik a szorongást, a brokkoli pedig magas rost-, C-vitamin-, folsav- és magnéziumtartalommal rendelkezik, amelyek a depresszió ellen hatásosak.