Egészség

Két élelmiszert nevezett meg a táplálkozási tanácsadó, amelyek veszélyesek az egészségünkre

Rengeteg sót és cukrot tartalmaznak

Dr. Ginan Banna, egy amerikai orvos meghatározta azokat az élelmiszertípusokat, amelyeket ki kell iktatni az étrendből, hogy elkerüljük az egészségkárosodást – írta a vm.ru.

Két élelmiszert nevezett meg a táplálkozási tanácsadó, amelyek veszélyesek az egészségünkre
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek só- és cukortartalma magas (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Image Source/Christopher Robbins

Szerinte ez elsősorban az ultrafeldolgozott élelmiszerekre vonatkozik. Ezek közé tartoznak az üdítők és a gyorséttermi ételek.

„A probléma az, hogy az ultra-feldolgozott élelmiszerek sok sót és cukrot tartalmaznak. Ez a szív, az erek betegségeinek kialakulásához vezethet, demenciát okozhat, és ronthatja a gyomor-bélrendszer állapotát” – magyarázta a szakember.

Szintén károsak az instant levesek, mert zacskószámra tartalmaznak ízesítőanyagokat, amelyek a legkárosabb összetevőnek számítanak.

A nátrium minimalizálása és a sok rost fogyasztása segíthet a szervezet működésének fenntartásában – mondta a táplálkozási szakértő a CNBC-nek.

A legkevésbé egészségesnek a pörkölt diófélék számítanak, mert veszélyes anyagokat tartalmaznak. Erről Mariyat Mukhina táplálkozási szakértő, az orvostudományok doktora számolt be. Elmondta, hogy a dió nem ajánlott azoknak, akik allergiásak erre a termékre, valamint akut állapotban lévő hasnyálmirigy- és gyomorhurutban szenvednek.

Kapcsolódó írásaink