Egészség
Ebből a két egyszerű összetevőből készült ital segíthet megőrizni egészségét
Érdmes minden nap fogyasztani, hogy kifejthesse számos pozitív hatását

A fokhagymavíz a fokhagymából készített kivonat, amely számos egészségügyi előnnyel jár az ember számára. Az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól ismert fokhagyma biológiailag aktív anyagok gazdag komplexét tartalmazza.
A fokhagymavíz egyik legfontosabb összetevője az alicin, egy olyan anyag, amely erős antioxidáns hatással rendelkezik. Az Alicin lehetővé teszi a szervezetben lévő szabad gyökök elleni küzdelmet, megelőzve ezzel a különböző betegségek, például a szív- és érrendszeri, a rákos és még egyes fertőző betegségek kialakulását is.
Ezenkívül a fokhagymavíz képes erősíteni az emberi immunrendszert. Serkenti a fehérvérsejtek termelését, amelyek a szervezet fő védekező eszközei a betegségek és fertőzések ellen. A fokhagymás víz folyamatos fogyasztása csökkentheti a megfázás, az influenza és más felső légúti megbetegedések kockázatát.
A fokhagymás víz az emésztésre is pozitív hatással lehet. Serkenti a gyomornedv és az enzimek termelődését, javítva ezzel az emésztési folyamatot. Emellett a fokhagymás víz segíthet a bélrendszer egészségének javításában, megelőzve a székrekedést és más emésztési problémákat.