Belföld

A baloldal tömeges kórházbezárásokra készül

Kevesebb kórház is elég lenne a Gyurcsány-párt polgármestere és egészségügyi szakpolitikusa, László Imre szerint - hívta fel a figyelmet a Mediaworks Hírcentrum.

A baloldal tömeges kórházbezárásokra készül
A baloldalon (hivatalosan is) Gyurcsány Ferenc pártjához, a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozik az egészségügy területe (Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt)
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Nemrég Komáromi Zoltán, a DK másik politikusa ígért kórház- és osztálybezárásokat arra az esetre, ha hatalomra kerülne a baloldal. Komáromi egyébként a baloldal hivatalos egészségpolitikusa. Eközben Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje veszélyes egészségügyi elképzeléseit ismerteti folyamatosan a közvéleménnyel fűszoknyás felszolgáló lányokkal és indiai szemműtétekkel. És persze vizitdíjjal, kórházi napidíjjal, magánosítással: vagyis fizetős egészségügyi ellátással.

A baloldalon (hivatalosan is) Gyurcsány Ferenc pártjához, a Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozik az egészségügy területe. Ez többek között abból is látszik, hogy a baloldal egészségügyi programjának felelőse Komáromi Zoltán DK-s politikus. Azonban nem ő az egyetlen, aki ezen a területen véleményformáló Gyurcsány pártján belül: László Imre, a korábbi kórházigazgató, Újbuda DK-s polgármestere. (Természetesen ez egy formai kérdés, hogy az egészségügy a DK-é - közismert, a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, így nincs olyan terület, ahol ne az ő akarata érvényesülne. De itt formailag, hivatalosan is.)

Úgy tűnik, hogy a kórházbezárások kérdésében nem vita, hanem teljes egyetértés van a baloldalon. Érdemes felidézni ezzel kapcsolatban László Imre tavaly ismertetett véleményét.

Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg gyógyintézet van. Ez nagyon sok. Ez indokolatlanul sok – mondta a DK-s politikus az ATV reggeli műsorában.

Objektum doboz

László Imre a megoldást is felvázolta: „90-100 kórház nagyobb biztonsággal, magas szakmai színvonalon az országot el tudja látni„ – mondta László Imre.

A kórházbezárásokról a közelmúltban is beszéltek a baloldalon. A már említett Komáromi Zoltán például azt a tervet vázolta fel, hogy 10-15 egészségügyi centrumot hoznának létre országszerte és megszüntetnék azokat a szülészeteket, ahol évente kevesebb mint 500 csecsemő jön világra.

Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje nemrég kijelentette, hogy a szüléshez nem kell orvos.

Márki-Zay Péter egyébként képtelen állításokkal próbálja népszerűsíteni a baloldal egészségügyi programját.

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája – próbálta felvázolni a fizetős egészségügy előnyeit Márki-Zay Péter.

De olyan ötlet is elhangzott, miszerint ha valaki külföldön jobb ellátást kaphat, akkor az egészségbiztosításnak ezt fizetnie kéne, példaként pedig az indiai szemműtéteket említette. A baloldali jelölt többek között arról is beszélt, hogy a korábban a Fidesz által kikényszerített népszavazással eltörölt vizitdíjat és a kórházi napidíjat is visszahozná.

A baloldal fizetős egészségügyet és indiai szemműtéteket akar bevezetni

A baloldal fizetős egészségügyet és indiai szemműtéteket akar bevezetni - reagálta a Fidesz Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakértőjének hétfői kijelentéseire.

Komáromi Zoltán hétfőn - a Párbeszéd és a Momentum politikusaival közösen tartott - online sajtótájékoztatón egyebek mellett azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fizetőssé tette a magyar egészségügyet, és ezt a ”lopakodó átalakítást a szemünk láttára végezte„.

A Fidesz erre úgy reagált: ”teljesen mindegy, mit ígérget a baloldal kampányban, ezt már 2006-ban is bebizonyították, amikor végighazudták a kampányt, majd kormányra kerülve jöttek a megszorítások és a kórházbezárások„.

Hozzátették, a baloldal ma is fizetős egészségügyre, a vizitdíj és a kórházi napidíj ismételt bevezetésére, az egészségügy drasztikus magánosítására, és kórházak bezárására készül.

”Kijelölt miniszterelnök-jelöltjük már odáig megy, hogy a nőknek azt üzeni, hogy a szüléshez sem kell orvos, a szembetegek meg menjenek műtétre Indiába. Nincs két baloldal, egy baloldal van„ - áll a Fidesz reagálásában.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz támogatói fogyatékosak

ĀA Gyurcsány-féle baloldal jelöltjének sikerült ismét megsértenie magyar emberek millióit, köztük a fogyatékkal élőket is - Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége felháborodva reagált