Belföld

Gyurcsányné dühbe gurul, férje eladósította az országot

Kocsis Máté: A gyermekvédelemről népszavazás lesz, nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek. Minden zsarolás ellenére meg fogjuk védeni a gyermekeinket

Az uniós bíróságon elbukna a baloldali alkotmányozás – jelentette ki Kende Péter ügyvéd, baloldali közíró az ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek választókat megtévesztő ígéretlicitje kapcsán.

Gyurcsányné dühbe gurul, férje eladósította az országot
Gyurcsány Ferenc tevékenységét felesége szeretné átértékelni
Fotó: MH

Gyurcsány Ferenc felesége kijelentette, ha még egyszer valaki azt mondja neki, hogy a baloldali kormányok adósították el az országot, nagyon dühös lesz. A tények attól még tények maradnak, tehát ma dühös lesz – reflektált Varga Mihály a közösségi oldalán Dobrev Klára szavaira. A pénzügyminiszter felidézte, az Orbán-kormány 2002-ben 52,4 százalékos államadóssággal adta át a kormányrudat, ezt 2007-re Gyurcsányék 66 százalékra rontották. Hozzátette: a 2008-as válság során a piac nem volt hajlandó finanszírozni a magyar gazdaságot, így az államcsődöt csak a nemzetközi szervezetektől felvett hitelekkel tudták elkerülni. A ciklus végére a baloldal 83,8 százalékos államadósságot hagyott hátra, amit 2019 végére 65,5 százalékra javított a mai kormány.  

Kocsis Máté szintén a közösségi oldalán azt írta: „A gyermekvédelemről népszavazás lesz: nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek. Minden zsarolás ellenére meg fogjuk védeni a gyermekeinket” – válaszolta a baloldali támadásokra.

A politikusokat, kormánytagokat, bírákat, ügyészeket, rendőröket fenyegető, radikalizálódó baloldali miniszterelnök-jelöltek kapcsán Kende Péter ügyvéd az ATV-ben kijelentette: a jogállamiság azt jelenti, hogy a már hatályos törvényeket be kell tartani. „Nincs olyan, hogy kitalálok valamit, aztán azt alkalmazom. Nem lehet feles többséggel megváltoztatni az Alaptörvényt, sőt a kétharmados sarkalatos törvényeket sem” – tette hozzá a baloldal közírója. Egy hasonlattal élt, a múlt héten Guineában jött pár tábornok, és közölte, mától nincs köztársasági elnök, bejelentette a puccsot, a hatalomátvételt. Ez is egy út – tette hozzá Kende –, de Európában, főként az unióban ez nem járható. „Meggyőződésem, hogy az uniós bíróság előtt minden ilyen kezdeményezés elbukna” – fogalmazott.  

Az egymásra licitáló ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelöltek esetleges győzelmük esetére azt ígérték, börtönbe záratják Polt Péter legfőbb ügyészt, az oligarchák vagyonát elkobozzák, Karácsony Gergely pedig olyanokat mondott, hogy ő majd utasítani fogja az adóhatóság vezetőjét magánszámlák zárolására.

A baloldal 2006-ban tapasztalt agresszivitása 2010 után is fennmaradt. Gyurcsány és felesége rendszeresen fenyegető üzeneteket küld a politikai ellenfelei, a kulturális élet szereplői, még a bírák felé is. Gyurcsány  például azzal fenyegette meg a Nemzeti Színház igazgatóját és a hozzá hasonlóan gondolkodókat, hogy minden értelemben földönfutók lesznek, ha ők kerülnek hatalomra. Ráadásul 2022 utánra is utcai harcokat vizio­nál. Egy interjúban arról beszélt: „Szakembe­reink készítik annak a politikai, közbiztonsági és jogi forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás. (…) Készülnek azok a forgatókönyvek, amelyekkel ebben a helyzetben a stabilitást meg­őrizhetjük.”

Kapcsolódó írásaink