Belföld

A gyermekvédelemről nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek

Kihelyezett frakcióülést tartanak a kormánypártok Esztergomban. Arról, hogy mi mindent vitattak meg a képviselők, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője számolt be sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy a frakcióülés egyik fő témája a gyermekvédelem, illetve az ezzel kapcsolatban Brüsszellel folytatott vita volt, valamint a közelgő választások, a határvédelem és a migráció, különös tekintettel az afgán helyzetre.

A gyermekvédelemről nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek
Kocsis Máté: Történelmi küldetés, hogy leszámoljunk a Gyurcsány-korszakkal
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Kocsis Máté kiemelte: Brüsszel a helyreállítási pénzek visszatartásával zsarolja Magyarországot, de a kormány nem enged a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban. 

A gyermekvédelem kérdéséről nem Brüsszel dönt, hanem a magyar emberek, népszavazáson - hangoztatta Kocsis Máté .

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője ismertette: a tanácskozáson megerősítették a kormányt abban, hogy a gyermekvédelmi vitában nem változtatnak az álláspontjukon.
Kocsis Máté közölte: hiába zsarolja Brüsszel Magyarországot a helyreállítási pénzek visszatartásával, ezekben a kérdésekben népszavazás lesz, az ügyben a magyar emberek döntenek. A kormány pedig helyesen jár el, ha az átmeneti időben saját erőből elindítja a programjait - fogalmazott.

„Amíg Brüsszel zsarol minket a helyreállítási alappal, addig helyesnek tartjuk, hogy Magyarország saját erőből oldja meg a gazdasági programok megoldását” - mondta Kocsis, kiemelve: a helyreállítási alapból származó pénz jár Magyarországnak, Brüsszel célja, hogy visszatartsa a pénzeket a választásokig. Ez beavatkozás a belügyekbe, de ezt tudomásul veszik - tette hozzá. 

Objektum doboz

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy azon kevés országok közé tartozik Magyarország, amely elég hamar elérte a válság előtti gazdasági teljesítményt.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy ugyanazzal az emberrel állnak szemben 15 év után is, aki tönkretette az országot. „2009-ben azt hittük, hogy a Gyurcsány-korszak nem térhet vissza. Az, hogy a 2022-es választásokon Gyurcsány aktív szereplője a baloldalnak, az inkább tüzeli a frakciót.Történelmi küldetés, hogy a Gyurcsány-korszakkal leszámoljunk” - mutatott rá, hozzátéve: a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petíciót 10 nap alatt több mint 200 ezren írták alá, és ez jóval több mint az ellenzéki gyűjtés volt.

„Nem kívánjuk a 2010 előtti hatalmat visszaengedni az országba. Karácsony emberei a kirakatban, Gyurcsány emberei a kasszánál” - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Objektum doboz

Simicskó István frakcióvezető arról beszélt, hogy a KDNP csoport továbbra is támogatni kívánja a kormány működését. A kereszténydemokraták kiemelten fontosnak tartják a nemrég lezajlott eucharisztikus világkongresszust, illetve azt, hogy a pápa maga is részt vett rajta – erre harminc éve nem volt példa. Simicskó István úgy fogalmazott, Magyarország megmutatta, hogy képes magas színvonalon megszervezni egy ilyen világeseményt, és ez a siker jó hírét vitte az országnak a katolikus világban.

A migrációval kapcsolatban Simicskó István elmondta, nehéz időszak következik, fel kell készülni a védelemre, hiszen a tavalyihoz képest megháromszorozódott a migrációs nyomás a határnál. 2015 óta 591 ezren próbálták meg illegálisan átlépni a határt, és összesen 3027 embercsempészt fogtak el. A frakcióvezető szerint fontos, hogy Magyarország erőt tudjon felmutatni, és a magyarokat meg kell védeni.