Belföld

Az Index kirúgott főszerkesztője is elismerte, nem volt rajtuk politikai nyomás

Dull Szabolcs, az Index múlt héten menesztett főszerkesztője egy interjúban maga ismerte el, hogy nem tapasztalt semmilyen politikai nyomást a lapnál.

Az Index kirúgott főszerkesztője is elismerte, nem volt rajtuk politikai nyomás
Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője
Fotó: ATV

A portál volt főszerkesztője a 444 szerint azt nyilatkozta, hogy nem tapasztalt az Index cikkeinek tartalmára vonatkozó politikai nyomást.

Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy az is egy formája a nyomásgyakorlásnak, ha a szerkesztőség szervezetére érkezik a nyomás.

Ahogy az Origo témába vágó cikke megjegyzi, ez utóbbi mindössze annyit jelentett, hogy a pazarlóan működő lapot a tulajdonos megpróbálta úgy átszervezni, hogy ne legyen veszteséges.

Miként arról korábban mi is írtunk, lapnál kitört belső háború nyomán július 22-én a lapot tulajdonló kuratórium elnöke, Bodolai László menesztette a portál főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot.

Bodolai azzal indokolta Dull menesztését, hogy a főszerkesztő üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának, később pedig egy zárt Facebook-csoportban arról is beszámolt, hogy Dull vezető baloldali politikusokkal, köztük Gyurcsány Ferenc feleségével, Dobrev Klárával is egyeztetett az Index szétrobbantásáról.

Dull kirúgását követően a lap több mint nyolcvan munkatársa adta be felmondását.

Bodolai László az ATV Egyenes Beszéd című műsorának hétfői adásában közölte, hogy a 90-es évek egyik legbefolyásosabb baloldali újságírójának számító Szombathy Pál mindössze négy nap után távozott az Index vezérigazgatói székéből.

Bodolai szerint Szombathy olyan ellenállással találkozott, hogy visszalépett a poszttól, de az igazgatói tanácsban továbbra is részt vesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom