Belföld

Bodolai: A kirúgott főszerkesztő szándékosan robbantotta szét az Indexet

Komoly vádakat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről, Dull Szabolcsról egy zárt internetes fórumon Bodolai László, a lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke. Bodolai elmondta: Dull üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának, ráadásul vezető baloldali politikusokkal egyeztetve szándékosan szétrobbantotta az Indexet.

Bodolai: A kirúgott főszerkesztő szándékosan robbantotta szét az Indexet
Dull Szabolcs december óta töltötte be a főszerkesztői pozíciót
Fotó: ATV

Bodolai sokkoló bejegyzésében elmondta: Dull Szabolcs egy hónappal korábban tudott arról az úgynevezett Gerényi-tervről, ami miatt június 21-én kitört a cirkusz az Index szerkesztőségében. Bodolai pontosított is, mondván, egy csütörtöki napon volt az igazgatósági ülés, majd másnap, pénteken felhívta „Szabolcsot, hogy a GG tervként elhiresült ötlet nincs a napirenden, nyugodjon meg, vasárnap este sörözzünk egyet a szerkesztőség vezetéssel. Azt mondta, OK”.

Vasárnap azonban a 24 újságírója olyan üzleti titkokra kérdezett rá Bodolainál, amit csak Dulltól tudhatott.

„Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki” - írta Bodolai.

A kuratóriumi elnök attól a pillanattól kezdve csak titoktartási szerződésekkel mert beszélni a szerkesztőség vezetőivel, mert mindent azonnal elmondtak a 444-nek. Közben a hirdetők elbizonytalanodtak, az Index kasszája kezdett kiürülni.

Bodolai azt is elmondta bejegyzésében: „Befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása”. Ezt követően Bodolai felkért egy nemzetközi ügyvédi irodát, hogy készítsen egy auditot a vezetői felelősségről. Ennek az lett az eredménye, hogy „Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat ha fejre áll a cég”.

Ezt követően bocsátotta el a főszerkesztőt, aki erre fellázította a szerkesztőséget. Bodolai következtetése: „Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető”.

Bodolai teljes bejegyzése
Bodolai teljes bejegyzése
Fotó: Facebook

Kapcsolódó írásaink

Kirúgták az Index főszerkesztőjét

ĀAz igazgatóságba bekerült Gyurcsány embere, Sztankóczy András, a vezérigazgatói posztra pedig a Horn-korszak egyik legbefolyásosabb baloldali újságíróját, Szombathy Pált nevezték ki