Tudomány
A NASA zöldséget termesztene a Marson
Az egykor utópikus gondolat mára már karnyújtásnyira van

Az olyan kísérletekben, mint a Plant Habitat–07, a tudósok a különböző páratartalom hatását elemzik a növények növekedésére mikrogravitációban. A túl sok vagy túl kevés víz jelentős hatással lehet a növények egészségére és termelékenységére.
Ezenkívül a NASA Veg–04A és Veg–04B tanulmányai kimutatták, hogy a fény és a műtrágya minősége hogyan befolyásolja a zöldségek ízét és kinézetét. A szakértők a növények molekuláris változásait is tanulmányozzák, beleértve a DNS-metilációt és az auxinszinteket, amelyek szabályozzák a növekedés irányát.
Ezek a kísérletek elősegítik a növények genetikai jellemzőinek űrviszonyokhoz való igazítását, ami új távlatokat nyit az ottani élelmiszerek hosszú távú termesztése előtt.